Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Hvordan ser hverdagen ud i børnehaven?

Hvordan ser hverdagen ud i børnehaven?

Kl. 6.30 -7.30 
Vi serverer morgenmad for de børn, der har behov for at spise, når de bliver afleveret og hjælper med at vinke farvel, hvis der er brug for det.

Kl. 7.00-9.00
De voksne sætter små aktiviteter med for eksempel modellervoks, spil, tegnepapir og perler på bordet. Der er åbent i vores motorikrum og i grupperummene, hvor børnene har mulighed for selv at bestemme, hvad de vil lave og lege. Der leges og bygges med klodser, magneter, legetøjsdyr, dukker og biler. Derudover går vi også ofte på legepladsen.

Kl. 9.00 
Vi holder samling på stuerne og børnene får frugt og formiddagsmad.

Kl. 9.30 
Vi laver formiddagsaktiviteter. Vi har en fast bål-dag og en fast dag vi går i hallen. Derudover planlægger vi pædagogiske aktiviteter efter årstiden og efter læreplanstemaerne. 

Kl. 11.00 
Vi spiser frokost på stuen. Børnene har faste opgaver og hjælper blandt andet med at hente mad og dække bord. Vi taler om, hvad vi får at spise og de voksne skaber en hyggelig stemning med børnene omkring bordene.

Efter frokosten skal vi på legepladsen – og vi taler om vejret og om, hvilket tøj man skal have på uden for. På legepladsen indbyder vores skrænter til forskellige lege, løbecyklerne findes frem og kasserne med byggebrædder, sandting og gyngerne bliver flittigt brugt.
Vores yngste børnehavebørn kan få sig en velfortjent lur efter frokosten, når der er behov for det. 

Ca. kl. 14.00
Der serveres eftermiddagsmad for alle børnehavens børn.

Kl.14.30
Tid til leg, hvor hele børnehaven og legepladsen kan bruges. Her stiller de voksne sig samtidig til rådighed og støtter, når de uundgåelige småkonflikter opstår i legene. Ligesom om morgenen tilbydes igen små aktiviteter til de børn, der har lyst til ”at sysle”, for eksempel med at bygge en kæmpe togbane, spille brætspil med hinanden eller begynde på en ny tegning, der kan afleveres til jer, når I henter jeres barn.

I sommerhalvåret og når vejret tillader det, er vi oftest også ude fra morgenstunden og i løbet af eftermiddagen.